KAUKAMETSÄN KONGRESSI- JA KULTTUURIKESKUS

Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsa
Ajankohtaista

Kesäkuu 8, 2015, Kansalaisopisto

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2015-2016

kursseille on alkanut ma 15.6.2015 klo 12.00

Lue lisää


Kesäkuu 3, 2015, Kansalaisopisto

Kajaanin kaupungin ensimmäiset maahanmuuttajien aikuisperuskoulun todistukset

jaettiin perjantaina 29.5. Kaukametsän opistolla.

Lue lisää


Kesäkuu 2, 2015, Kansalaisopisto

Ohjeita opiskelijoille

alennukset ja etuudet jne.

Lue lisää


Hae sivustolta

Kurssiohjelma ja ilmoittautuminen

Tervetuloa Kaukametsän opiston www-sivuille.

 

  Alla olevasta linkistä pääsee tutustumaan kurssiohjelmaan ja ilmoittautumaan kursseille. 

 Kurssiohjelma ja ilmoittautuminen  (ympäri vuorokauden)


Toimiston palveluajat: ma-ke klo 9.00-15.00 (31.8.-1.4. ma 9.00-17.00). Puhelimitse 08 6155 2381 ja 6155 2936 ma-ke klo klo 12.00-15.00 (31.8.-1.4. ma klo 12.00-17.00). Torstaisin ja perjantaisin toimisto on suljettu.

Opinto-opas 2015-2016


 Ajattele, tunne, tahdo, toimi – Kaukametsä kutsuu

Jos opettelisin yhden sanan uutta kieltä joka päivä, osaisin vuoden kuluttua 365 sanaa. Sopertelisin niillä jo jotakin vieraassa maassa, erilaisen kulttuurin keskellä. Jos opettelisin kokkaamaan terveellisesti, jumppaisin tai venyttelisin edes yhtenä iltana viikossa, huomaisin virkistyväni.

Jos taiteilisin talven aikana pari työtä, opettelisin pujottamaan langan ompelukoneeseen, surauttaisin sorvilla jotakin kotiin tai ystävälle, ylpeilisin tovin aikaansaannoksillani. Jos vielä kuuntelisin ajankohtaisen luennon tai kaksi, sivistyisin ja voisin kiittää itseäni kansalaisen aktiivisuudesta.

- Jos yksin ei tule aloitettua, tule toki kansalaisopistolle. Tehdään yhdessä!

Tämä Kaukametsän opiston opinto-opas on laadittu helpottamaan ja innostamaan Sinua tietojen ja taitojen vapaaseen hankkimiseen. ”Jossitteluni” ovat vain pieni osa opiston runsaasta ja monipuolisesta opetustarjonnasta, joka on koottu opiskelijoiden toiveiden pohjalta. Osallistumalla varmennat palvelun säilymisen ja kehittymisen edelleen.

Oppaan sisällysluetteloa tutkimalla saat kokonaiskäsityksen mahdollisuuksista: Olet tervetullut kuuntelemaan luentoja, opiskelemaan avoimeen yliopistoon tai kansalaisopiston yleissivistäville kursseille, kielten, musiikin, ravitsemus- ja terveyskasvatuksen, liikunnan, kuvataiteiden ja kädentaitojen pariin. Erityisryhmille, lapsille ja nuorille on omaa tarjontaa. Monia kursseja tuetaan alennuksin tai etuuksin. Oppaan sivuilla 76 – 79 kerrotaan myös Osaamiskeskus Kainuun Aallon opetusohjelmasta.

Oppiminen on etuoikeus, joka tuottaa iloa ja hyvinvointia. Yhden asian opittuaan haluaa yleensä lisää. Kursseilla on määräaikansa mutta oppimisella ei ole ”parasta ennen” -päiväyksiä eikä ikärajoja. Kansalaisopistossa tuloksia ja tuotoksia ei vertailla arvosanoin mutta opinnoista saa halutessaan eväitä jatko-opintoihin ja väylän tutkintotavoitteiseen koulutukseen.

Kanssamme samalla aukiolla sijaitsevat vesiliikuntakeskus, musiikkiopisto ja Kaukametsän sali monine tapahtumineen. Miksipä et poikkeaisi niihin jokaiseen ylpeänä yhteisestä hyvästämme?

Kansalaisopiston syksyn kattaus on valmis.

Ole hyvä, nauti antimista iloiten

rehtori Aune Kariluoto ja Kaukametsän opiston väki